Σουπιές με σπανάκι
Η συνταγή για σουπιές με σπανάκι είναι αρκετά εύκολη και νόστιμη. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να παρασκευάσετε αυτό το γευστικό πιάτο:
Υλικά:
- 500 γρ. σουπιές, καθαρισμένες και κομμένες σε κομματάκια
- 1/2 κιλό σπανάκι, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 ποτήρι ξηρό κρασί λευκό
- 1/4 ποτήρι ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Καρύκευμα (π.χ., δεντρολίβανο, θυμάρι) κατά βούληση
- Λεμόνι για σερβίρισμα
Οδηγίες:
Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε τα κομμάτια σουπιάς στην κατσαρόλα και σοτάρετε για περίπου 5 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
Προσθέτετε το λευκό κρασί και αφήνετε να βράσει για λίγα λεπτά, ώστε να εξατμιστεί ο αλκοόλ.
Προσθέτετε το σπανάκι και ανακατεύετε καλά. Καλύψτε την κατσαρόλα και αφήστε τα υλικά να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν οι σουπιές και το σπανάκι.
Προσθέστε τον χυμό από ένα λεμόνι, τα αλάτι και το πιπέρι κατά βούληση. Ρίξτε καρύκευμα για γεύση.
Σερβίρετε τις σουπιές με σπανάκι σε βαθιά πιατέλα, πασπαλισμένες με λίγο περισσότερο ελαιόλαδο και διακοσμημένες με φέτες λεμονιού.
Απολαύστε τις σουπιές με σπανάκι με ένα κομμάτι ψωμί για ένα νόστιμο γεύμα!